Historiek

Het onstaan van De Drie Dorpen Route.

In de late zomer van 2005 na een trektocht door onze Limburgse bossen, is er de vraag gesteld door een aantal paardenvrienden of het mogelijk zou zijn om een jaarlijks paardenevenement te organiseren.

En jawel na enkele vergaderingen zijn we gestart met onze eerste recreatieve ruiter-en menroute en dit op 10 maart 2006.

 

Voorwaarde was: de route moest zo eenvoudig mogelijk te bewegwijzeren zijn. De deelnemers zo weinig mogelijk wachttijden opleggen. De onkosten zo laag mogelijk houden.

Samengevat: eenvoudig zonder veel poespas en alleen maar rijplezier voor paard, ruiter en menner.

 

In die periode kregen wij onverwacht hulp van toerisme Bocholt en toerisme Peer, die op dat ogenblik de plaatselijke ruiter-en menroute Equidroom aan het bewegwijzeren waren. Toerisme Limburg ontwikkelde op dat ogenblik: Ruiter-en menroutenetwerk Limburgse Kempen met het alom geprezen knooppuntensysteem. Dit alles maakte veel van onze doelstellingen mogelijk.

 

Nu nog een naam en een datum voor deze geboorte. Datum werd vastgesteld op de zondag van de 10e week, elk jaar opnieuw. Nu nog een naam, deze is gevonden onder de noemer van De Drie Dorpen, omdat de route altijd minstens door drie kerkdorpen loopt. In Bocholt is dat Reppel en Kaulille, in Peer Grote-Brogel.

 

Veel van onze doelstellingen werden mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsors, zo kwam er ook de jaarlijkse tombola bij...

Vele sponsors zijn er al van dag 1 bij!

 

10 maart 2006 was het eerste evenement met 145 deelnemers, een schot in de roos.

 

18 maart 2012 waren er 290 deelnemers, deze ruiter-en menroute is steeds blijven groeien, dit met dank aan de deelnemers. Het concept van De Drie Dorpen blijft in al deze jaren hetzelfde, alleen let op!!!

Het vertrek en de aankomst zijn veranderd.

Op 10 maart 2013 is het dan gebeurd, het weer was slecht, een ijzige wind met stuifsneeuw verstoorde die dag onze zevende editie met als gevolg een aantal moedige deelnemers, 73 in totaal.

 

Voor onze achtste editie op zondag 9 maart 2014 hoopten we op beter! 

En of, het weer was echt uitstekend, en we hadden maar liefst 339 deelnemers...

 

Op 8 maart 2015 hadden we mooi weer, maar een zwaar parcour door de regen van de voorbije dagen.  We hadden 238 deelnemers.

 

13 maart 2016 werd een jubileum editie, we organiseerden onze route voor de 10e keer, met 250 deelnemers.

We hadden dan ook een speciaal presentje, voor iedere deelnemer een fluovestje bedrukt met ons eigen logo.

Op deze manier konden we nog eens laten zien dat we voor iedereen vooral een 'veilige' rit willen.

We waren zeer blij met de leuke reacties die we hierover gekregen hebben en zijn zeer trots als we merken dat het zelfs nu nog steeds gedragen wordt. 

 

12 maart 2017 was de 11e editie..

 

11 maart 2018 liep de route langs toeristisch verblijf Heideven.  In het gloednieuwe complex werden de 250 deelnemers fijn onthaald en hebben de ruiters en menners kunnen genieten van de uitgestrekte bossen en velden waar langs de route liep, Heideven ligt in Kleine-Brogel, deelgemeente van Peer.

 

Op 10 maart 2019 waren we klaar voor onze 13e editie, helaas startte deze dag al met regen.  We hadden een kleine 100 ("die hard") deelnemers.

Ondanks de regen zagen we toch weer heel wat vrolijke gezichten terugkomen.

Namiddag was er een hevige storm en vielen er hierdoor heel wat bomen om...

Voor zover we weten hebben onze deelnemers hier gelukkig geen hinder van ondervonden en is iedereen weer veilig aangekomen...

 

Onze 14 editie zal doorgaan op 8 maart 2020.  Hopelijk mogen we jullie dan ook weer allemaal begroeten?


dit jaar met GPS route

 

 

Bekijk hier onze flyers van de vorige edities:

- flyer 2008

- flyer 2009

- flyer 2010

- flyer 2011

- flyer 2012

- flyer 2013

- flyer 2014

- flyer 2015

- flyer 2016

- flyer 2017

- flyer 2018

- flyer 2019